Sodelovanje z OŠ IV.

29. 06. 2023

V vrtcu Lavra sodelujem kot študentka in si tako nabiram izkušnje. Del te izkušnje je tudi sodelovanje z osnovno šolo IV. Tam sem se spoznala s prilagajanjem dela otrokom, ki imajo posebne potrebe. Izkušnje, kot je bila ta, odpirajo obzorja in ponujajo širšo sliko.

Vrtec Lavra že vrsto let sodeluje z Osnovno šolo IV., ki se vedno odzove na naša vprašanja in prošnjo za pomoč, kadar se srečujemo z izzivi. Takrat nam njihovi prijazni strokovni delavci z veseljem priskočijo na pomoč, nam svetujejo in podelijo svoje izkušnje. Medsebojno sodelovanje pa ne bi bilo možno, če ne bi bilo izjemno prijazne in za sodelovanje odprte ravnateljice ge. Jane Grah, ki vse to omogoča in koordinira. V znak naše hvaležnosti za vse dobro, kar smo prejeli v zadnjih letih, in kot spodbuda za nadaljnjo sodelovanje, smo jim podarili tri predstave.

V mesecu februarju smo na njihovi šoli zaigrali predstavo z naslovom Rokavička. Otroci so lahko opazovali mimične lutke in spoznali zimsko zgodbo o živalih, ki so se naselile v rokavički. Ob tem smo opazili veselje otrok, kar je tudi nam pogrelo srce.

V mesecu juniju smo otrokom, ki so slepi in slabovidni, pripravili recitacijo pesmi z naslovom Kako se oglaša pomlad avtorice Rozke Saje. Pri recitaciji smo se osredotočili na senzorična doživetja, ki smo jih otrokom ponudili preko zvokov in instrumentov ter tipanja.

Za vse učence šole pa smo izvedli predstavo z naslovom Zelo lačna gosenica. Otroci so z začudenjem spremljali vedno lačno gosenico, ki je postajala vedno večja in se na koncu spremenila v metulja.

Barbara Barat